12.000 dostupno za bukiranje
osobni savjetnik kod izbora
lokacije širom svijeta

Traženje

Španjolska

Španjolska - otoci, kultura i tapas

Bez obzira putujete li jahtom do Kanarskih otoka, Balearskih otoka ili uz španjolsko Sredozemlje ili atlantsku obalu, turisti na jahti će pronaći dobro razvijenu mrežu marina, brojne uvale i luke, užurbane gradove i živu kulturu u južnoeuropskoj zemlji.Raj za jedrenje u Španjolskoj

 • Andaluzija
 • Balearski otoci
 • Baskija
 • Kanarski otoci
 • Galicija
 • Kanaren
 • Katalonija
 • Murcia
 • Valenciji
Španjolska

Španjolska

Biskajski zaljev, Atlantik i Mediteran - Kraljevina Španjolska nudi mnogo različitih, atraktivnih područja za jedrenje.

Zemlja na Pirinejskom poluotoku postala je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u svijetu zahvaljujući pretežno ljetnom vremenu, stoljetnim kulturnim bogatstvima, specijalitetima i izvrsnim vinima. Ljubitelji vodenih sportova cijene iznad svega raznolikost područja jedrenja i veliku toplinu koja postoji prema obiteljima s djecom. Španjolci su ponosni na svoju povijest kao pomorska nacija. U Barceloni je u čast Kristofora Kolumba postavljen Kolumbov stup iako je bio talijan i samo u službi španjolskog kralja. Vasco Nunez de Balboa prešao je Panamsku prevlaku i bio je prvi Europljanin koji je posjetio Pacifik, Sebastian de Ocampo prvi je zaplovio oko Kube i otkrio Meksički zaljev, a Ferdinand Magellan, koji je bio portugalskog podrijetla, je u ime španjolske krune prvi pokušao jedriti oko svijeta. Danas je zemlja poprište brojnih profesionalnih regata i utrka svjetske klase. U Alicanteu se svake tri godine održava Volvo Ocean Race, a u Barceloni svake četiri godine istoimeni World Race za dvoglavu posadu.

 • Glavni grad: Madrid
 • Površina: 505.970 km2
 • Zračne luke: Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca, Ibiza u.v.a.m.
 • Jezik: španjolski
 • Stanovnici: oko 46,5 milijuna (2017.)
 • Pozivni broj: +34
 • Najbolje vrijeme putovanja: od svibnja do rujna
 • Valuta: Euro

Posebnosti u Španjolskoj

Odmor iz sna na jahti u Španjolskoj

Skoro nijedna mediteranska zemlja nije toliko uložila u turističku industriju kao Španjolska. Današnji rezultat desetljetnog razvoja turističkog sektora pokazuje da je gotovo cijelo obalno područje dobro razvijeno i ponekad gusto izgrađeno, da postoji gusta marinska mreža s dobro razvijenim vezovima i šetnicama, brojni restorani i trgovine. Prepunjene plaže karakteriziraju posebno obale mediteranskih regija.

Uz ugodno toplo ljetno vrijeme, Španjolska nadmašuje prije svega svojim stoljetnim kulturnim blagom. Snažan utjecaj Maura u Andaluziji  je ostavio traga u obliku građevina i umjetničkih blaga. To su neka od najvrjednijih kulturnih dobara u Europi. Ako ostanete jedan dan u luci u jednoj od brojnih luka na Costa del Sol, lako možete istražiti ove turističke znamenitosti na jednodnevnom izletu uz najam automobila.

Velika katalonska metropola Barcelona je pozornica svjetskog sajma i olimpijskih igara, koja Vas također poziva da jahtu ostavite na jedan dan u marini. Od gradske luke je samo nekoliko metara do ulice La Ramble i okruga La Barcelonete s brojnim restoranima i barovima. La Rambla je duga otprilike 1,3 km, svjetski je poznata pješačka zona koja seže od Plaça Catalunya - vjerojatno najznačajnijeg prometnog središta u Barceloni - do luke. Na samom kraju stoji stup Kolumba.

Preporuke za odmor u Španjolskoj

Divite se obalama Španjolske

Biskajski zaljev - posljednji "kut" istočnog Atlantika - često nudi izazovne uvjete za jedrenje. Prevladavajuća atlantska klima često donosi veliku bujicu. Posebice gradovi Bilbao i San Sebastian omogućuju sa svojim šarmom i kulturnim znamenitostima da provedete više od jednog dana u luci i istražite dotični grad.

Svatko tko prolazi kroz Gibraltar, tjesnac između Europe i Afrike, koji je ujedno i jedina veza između Atlantika i Mediterana može kupovati  duty free u španjolskom Exklave Ceuta. U ljetnim mjesecima mornare privlače španjolska obala Sredozemlja i Balearski otoci, kako bi uživali ​​u opuštajućem izletu s brojnim stajalištima za kupanje i vremenom za opuštanje na palubi. Otoci Mallorca, Menorca i Ibiza imaju svoj vlastiti karakter, a uz brojne zaklonjene uvale na južnim obalama pružaju osnovu za opuštajući odmor na jedrenju. Gradovi Marbella, Malaga, Valencija i Barcelona privlače za jedrenje u južnom i istočnom dijelu kopna, jer pružaju raznoliku obalu koju karakteriziraju mnoga mala lučka mjesta i odmarališta.

Za mnoge nautičare na daljinu, Kanarski otoci su posljednja stanica prije atlantskog prijelaza. Tko ovdje jedri tjedno, može se osloniti na zahtjevne uvjete plovidbe i gotovo zajamčeno ljetno vrijeme. Ne zovu se bez razloga "otoci proljeća" ...Jedriličarske i brodske rute za Španjolsku

Stopama Vasco da Game

Bilo na Costa del Sol, Costa Bravi, Costa Blanci ili čak na Balearima i Kanarskim otocima - Španjolska je nacija za sportove na vodi! Jedrilice i motorne jahte za tjedni najam se nude ovdje u gotovo svim veličinama i opremi.

Naročito mediteranska obala i Balearski otoci popularna su destinacija za odmor za jedriličare iz cijele Europe tijekom ljetnih mjeseci. Mnoga odmarališta na moru nude čamce i katamarane za najam po satu, kao i jet ski i ribs. Vodeni sportovi su dobrodošli svugdje! Uzbuđenje jedrenja se svake godine prikazuje u velikim regatama u zaljevu Palma i na startu Volvo Ocean Racea ispred Alicantea, kada brojni brodovi za pratnju prate jedriličare na velikim high-tech jahtama na njihovoj posljednjoj milji do samog starta.

Vremenski uvjeti u Španjolskoj

Klima, vjetar i vrijeme na obalama Španjolske

Na sjeveru Španjolske postoji atlantska klima s blagim ljetima i zimama. Uvjeti za plovidbu, osobito u jesenskim mjesecima, ponekad mogu biti vrlo grubi u Biskajskom otočju. Na jugu Španjolske dominira mediteranska klima, ljeta su vrlo topla, zime ugodno blage. Posebno u ljetnim mjesecima, na području oko Balearskih otoka i španjolske mediteranske obale su lagani vjetrovi, a u ranim popodnevnim satima redovito dolazi do termalnog vjetra. Sa sjeverozapada se ponekad može osjetiti jak vjetar, tzv. tramontana.

Temperatura zraka i vode na prvi pogled (npr. Barcelona):

Siječanj: zrak 9 ° - voda 14 °

Veljača: zrak 10 ° - voda 13 °

Ožujak: zrak 10 ° - voda 13 °

Travanj: zrak 12 ° - voda 15 °

Svibanj: zrak 18 ° - voda 17 °

Lipanj: zrak 21 ° - voda 20 °

Srpanj: zrak 24 ° - voda 22 °

Kolovoz: zrak 25 ° - voda 23 °

Rujan: zrak 21 ° - voda 23 °

Listopad: zrak 18 ° - voda 22 °

Studeni: 13 ° - voda 19 °

Prosinac: 10 ° - voda 16 °

EIS Insurance Emergensea MMK Booking MMK Booking Nausys Pantaenius Schomacker
Social Media:
Facebook Instagram