12.000 dostupno za bukiranje
osobni savjetnik kod izbora
lokacije širom svijeta

Traženje

Hrvatska

Otkrijte ljepote Jadrana

Hrvatski otočni svijet sastoji se od fantastičnog krajolika s mediteranskim duhom, brojnim otocima, širokim brežuljcima i dugom obalom. Bez obzira tražite li sklad i mir ili novi izazov tijekom plovidbe: Hrvatska nudi nevjerojatnu raznolikost.Raj za jedrenje Hrvatska

 • Dubrovnik i okolica
 • Šibenik i okolica
 • Kvarner
 • Istra
 • Split i okolica
 • Zadar i okolica
Hrvatska

Hrvatska

Hrvatska, službeno Republika Hrvatska, obalna je država u prijelaznoj zoni između središnje i jugoistočne Europe. Hrvatska je članica Europske unije, NATO-a, Svjetske trgovinske organizacije, OESS-a i Ujedinjenih naroda.

 • Glavni grad: Zagreb
 • Stanovnici: oko 4,2 milijuna
 • Površina: 56.594 km
 • Pozivni broj: +385
 • Državni praznik: 25. lipnja; (Dan državnosti)
 • Najbolje vrijeme putovanja: od svibnja do rujna
 • Zračne luke: Dubrovnik, Brač, Split, Zadar, Rijeka, Pula, Zagreb;
 • Valuta: hrvatska kuna
 • Jezik: hrvatski

Posebnosti Hrvatske

Fantastičan odmor na Jadranu

Sa svojim bezbrojnim otocima i uvalama, Jadransko more pruža prekrasan ambijent za Vaš odmor na moru. Plovidba duž obalu Hrvatske jahtom daje poseban osjećaj za život. Bez obzira da li iznajmljujete jedrilicu tjedan dana ili iznajmljujete motornu jahtu za jedan dan, nije važno. Uživat ćete 100% i doživjeti nezaboravno vrijeme. Jadransko more je također savršen za nautičare početnike i ljubitelje plovidbe koji mogu steći svoja prva iskustva. Brojni otoci i hrvatska obala nude velik broj vezova, bilo u lukama, marinama ili u zaljevima. U lučkim objektima sa svojim brojnim restoranima i pubovima za svaki ukus ima nešto prikladno. Posebno za ljubitelje morskih plodova i ribe, postoji niz fantastičnih jela. Sa svojim područjima plovidbe u Dalmaciji i Istri, Hrvatska ne nudi samo lijepe slikovite znamenitosti, već možete otkriti i bezbrojne kulturne i povijesne atrakcije tijekom putovanja. Naravno, gostoprimstvo nikada ne fali! Tijekom Vašeg odmora u Hrvatskoj možete putovati automobilom ili zrakoplovom, a međunarodna zračna luka Zadar, Split, Pula i Dubrovnik su najbolji izbor. Mi ćemo Vam dati informacije s više detalja.

Preporuke za odmor u Hrvatskoj

Divite se otočnom svijetu Hrvatske!

Želite li otkriti prekrasnu zemlju daleko od hrvatskog kopna? Nedaleko od Splita nalazi se prekrasan otok Brač, koji je vrlo popularan među ljudima gladnim za suncem i ljubiteljima prirode. Kad stignete tamo, svakako posjetite Vidovu goru, najvišu planinu na hrvatskim otocima na 778 metara. Odavde imate divovski pogled na južni Jadran! Najspektakularnija plaža na otoku, koju neki nazivaju i najizvanrednijom plažom na cijelom Mediteranu, nalazi se na tzv. Zlatnom rogu. Otok Hvar nije samo jedan od najljepših i najluksuznijih, nego i jedan od najsunčanijih otoka u Hrvatskoj. Kristalno čisto more, duboki zeleni krajolici i prekrasne plaže savršene su za odmor. Osim toga, otok je poznat po nebeskim mirisnim poljima lavande. Fantastične plaže, prekrasne uvale i dobri restorani nalaze se posvuda na Hvaru.

U Hrvatskoj postoje brojni obalni gradovi koji će vas očarati. Ako plovite kroz Dalmaciju, možete, primjerice, otkriti stari grad u Splitu, koji je proglašen UNESCO-vom svjetskom baštinom. Rimsku Dioklecijanovu palaču s prekrasnim dvorištima svakako morate istražiti! Smješten u južnoj Dalmaciji, Dubrovnik je poznat po svojim očuvanim gradskim zidinama, koje karakteriziraju gradski pejzaž i stvaraju jedinstveni duh koji također razlikuje stare gradske ulice. Ako započnete svoj godišnji odmor na poluotoku u Istri, Pula nudi odgovarajući odmor. Stari grad sa svojom k.u.k. Šarme (u drugoj polovici 19. stoljeća Pula doživljava golem građevinski bum s proširenjem u glavnu ratnu luku k.u.k. Ratna marina) i preporučuje se posjet amfiteatru!Jedriličarske i brodske rute za Hrvatsku

Stopama Marka Pola

Raznolikost hrvatskog otočnog krajolika svake godine opčinjava mnoge pomorce. Prekrasni krajolici Kvarnerskog zaljeva i sjeverne dalmatinske obale oko Zadra i otoka Paga postaju sve popularniji kod brojnih jedriličara i gostiju. Ako planirate svoj najam jahti u Hrvatskoj, doživjet ćete mnoge hrvatske vrhunce. Sukladno tome, u ovoj regiji svakako treba istražiti kameni labirint i raznolike uvale Zadra i okolice.

Na hrvatskom dijelu Jadrana nalazi se preko 45 marina i 27 sportskih marina. Osim toga, bezbrojne uvale i bove između 1.185 otoka pružaju sklonište i sidrište. Zaplovite jahtom uz mnoštvo nenaseljenih otoka i uživajte u hrvatskoj idili netaknute prirode.

Postoji mnogo prekrasnih brodskih ruta, kao što je ruta od Dubrovnika do Šipanske Luke, koja će vam donijeti jedinstvene prirodne fenomene i opuštajuće jedrenje tijekom vašeg putovanja. Ako preuzmete svoju jahtu u Splitu ili Trogiru, svakako se uputite na otoke Brač i Hvar. Nastavite putovanje s jednom od naših jahti i zaplovite u Dalmaciju, gdje možete upoznati jednog od najljepših jadranskih otoka: Vis. Nakon toga vas očekuje otok Korčula, jedan od najzelenijih otoka na Jadranu. Ovaj otok dobio je nadimak "crni Krf" već od Grka, uglavnom zbog svog tamnog i gusto pošumljenog izgleda. Korčula je već stoljećima tema umjetnosti i kulture. Zapanjujuća priroda, brojne male i skrovite plaže i uvale kao i mali, nenaseljeni susjedni otoci nude prekrasan krajolik, kojeg treba vidjeti. Navodno je u Korčuli rođen svjetski poznati mornar Marko Polo. Njegov dom je danas muzej i može se posjetiti.

 

Vremenski uvjeti u Hrvatskoj

Klima, vjetar i vrijeme na obali u Hrvatskoj

Klima u Hrvatskoj je "mediteranska", suha i vruća ljeti, a zimi ponekad hladna i vlažna. Obala Hrvatske smatra se jednom od najsunčanijih područja u Europi! Često broji preko 2500 sunčanih sati godišnje, voda ima dobru temperaturu za kupanje od svibnja do listopada. Preporuča se plovidba Jadranom od travnja do listopada, i krajem listopada, često i kasnije jer je toplo more. Vjetrovi variraju u uobičajenom rasponu, ljeti su slabiji, a u proljeće i jesen mogu puhati jači. Zaljev za usidriti se treba izabrati prema prevladavajućem noćnom vjetru:

Maestrale (ili Maestral) - Ovaj vjetar se ne smije miješati s "Maestralom" u dolini Rhone u Francuskoj koji je vrlo razdražujući! Maestral je uobičajen  i prevladavajući vjetar i često će vas pratiti tijekom krstarenja u Hrvatskoj. Počinje u kasnim jutarnjim satima i traje do večeri, uglavnom jačine vjetra do 4 Beauforta. Duboko plavo nebo bez oblaka, mornarsko srce, što više želite! Maestral je toplinski vjetar te nastaje zbog brzog zagrijavanja zraka iznad kopna i mora. Dakle, zrak struji preko kopna prema gore, puše u donje slojeve mora na kopno i u gornjem dijelu zraka teče natrag u more. To stvara predivnu dinamiku vjetra za jedriličare, koja traje od oko 10 do 18 sati. Suprotan učinak se uočava noću: tzv. burin, noćnom vjetru, uzrokovanom bržim hlađenjem kopnene mase naspram mora.

Jugo - Tad se vrijeme pogoršava, puše s jugoistoka. U početku bude sparno vrijeme, praćeno kišom i jakim vjetrom do 7 Beauforta. Traje oko jedan / dva dana, onda  jugo odlazi iz Hrvatske. Međutim, u proljeće i jesen može se isto pojaviti te ga se također ne smije podcjenjivati.

Bura - Ovaj vjetar (ženski), opasan je, ali srećom, prilično rijedak. Bura puše s sjeveroistoka i dolazi iz doslovno čistog neba! Do jačine od  9 Beauforta zna puhati na kopnu i nije neuobičajeno da se pojavi. Uzrok je velika razlika u tlaku zraka između površine morske vode i planina. Obično traje samo jedan dan, a onda je gotovo s burom, a vjetar je opet umjeren.

 

Godišnja temperatura zraka i vode:

• Travanj: 21 ° zrak - 17 ° voda

• Svibanj: 23 ° zrak - 20 ° voda

• Lipanj: 29 ° zrak - 23 ° voda

• Srpanj: 29 ° zrak - 24 ° voda

• Kolovoz: 29 ° zrak - 24 ° voda

• Rujan: 25 ° zrak - 23 ° voda

• Listopad: 22 ° zrak - 21 ° voda

 • April: 21° Luft - 17° Wasser
 • Mai: 23° Luft - 20° Wasser
 • Juni: 29° Luft - 23° Wasser
 • Juli: 29° Luft - 24° Wasser
 • August: 29° Luft - 24° Wasser
 • September: 25° Luft - 23° Wasser
 • Oktober: 22° Luft - 21° Wasser
EIS Insurance Emergensea MMK Booking MMK Booking Nausys Pantaenius Schomacker
Social Media:
Facebook Instagram