12.000 dostupno za bukiranje
osobni savjetnik kod izbora
lokacije širom svijeta

Traženje

Franuska

Europska zemlja vodenih sportova Francuska

Gotovo nijedna europska zemlja nije toliko bogata morem i rijekama kao Francuska. Osim dugih obalnih područja uz kanal, Atlantski ocean i Mediteran, kroz ponosnu Republiku na zapadu protječe granična rijeka Rajna, Loire, Canal du Midi i njezini važni plovni putovi. Prirodne ljepote, stoljetni spomenici i delicije desetljećima su učinili Francusku destinacijom za turiste iz cijelog svijeta.Francuska raj za jedrenje

 • Akvitanija (danas dio Novog Aquitaine)
 • Bretanja
 • Burgundija
 • Azurna obala
 • Azurna obala
 • Korzika
 • Languedoc-Roussillon (sada dio Occitania)
 • Martinique
 • Normandija
 • Poitou-Charentes (danas dio Novog Aquitaine)
Franuska

Francuska

Najvažniji zapisi zvani „Oko Svijeta“ čvrsto su u rukama francuskih mornara, od kojih većina odlazi iz Bretanje u jesen zbog svojih neprekidnih pokušaja rušenja rekorda širom svijeta. U njihovoj domovini, oni su poštovani i slavljeni, a veliki tjedan održavanja regate ima karakter  narodnog veselja. Francuzi vole more, rijeke i jezera - i koriste ih na mnogo različitih načina. Dok brojni jedriličari i skiperi motornih vozila plove na otvorenom moru, obilasci u plutajućem domu na velikim plovnim rijekama postaju sve popularniji.

 • Glavni grad: Pariz
 • Površina: 643.801 km2
 • Nacionalni praznik: 14. srpnja
 • Zračne luke: Pariz, Nica, Lyon, Marseille u. v. a. m.
 • Jezik: francuski
 • Stanovnici: oko 67 milijuna
 • Pozivni broj: +33
 • Najbolje vrijeme putovanja: od svibnja do rujna
 • Valuta: Euro

Posebnosti Francuske

Između engleskog kanala, atlantske obale i Mediterana

Jedrenje u Francuskoj odražava raznolikosti jedne od najvećih zapadnoeuropskih zemalja, čija je povijest usko povezana s dugom obalom.
Svatko tko želi ploviti zemljom, malo po malo počinje na sjeveru, između Dunkerka i Bresta. Dobro je zaklonjeno, s redovitim, ali rijetko nasilnim vjetrovima, regija Channel je opušteno, ali ne pretjerano zauzeto područje plovidbe tijekom ljetnih mjeseci. Malo dalje prema zapadu, područje između starog lučkog grada Saint Malo i Cherbourg spaja se s jednim od najšarmantnijih jedriličarskih područja na svijetu, iz kojeg možete istražiti engleske Kanalske otoke i arhipelag Chausey. Međutim, u planiranju putovanja treba napomenuti da je Sjeverna Bretanja sa svojim ekstremnim rasponom plima i ponekad nasilnim olujama, mnogo grublja i zahtjevnija površina za plovidbu od južne Bretanje. Popularan ne samo surferima zbog svojih beskrajnih plaža i nježne atlantske obale, Altantska obala ima gustu mrežu marina sve do španjolske obale, čineći poznata mjesta kao što su La Rochelle, Arcachon, Biarritz i Saint-Jean-de -Luz mogućim za istraživanje. Francuski dio Mediterana nudi mnogo više od ugodno tople klime. Camargue oduševljava stoljetnim gradovima, crnim bikovima, bijelim konjima i ružičastim flamingom. Ovdje, u posljednjem podnožju Provanse, miriše na lavandu. Maslinovo ulje se nudi svježe prešano, uz to nekoliko svježih pahuljica morske soli kao i "tradicionalni bageti" i ukusan zalogaj je spreman!

 

Morsko područje koje se nalazi istočno od trgovačke metropole Marseillea do sofisticiranog Cassisa oduševljava svojim jedinstvenim kalankama, strmim obalnim rezovima u vapnencu Sredozemnog mora. Takva uvala ima karakter fjorda: duboki usjeci stijena koji sežu daleko u unutrašnjost pružaju siguran, romantičan vez! Azurna obala, sa svojim poznatim međunarodnim znamenitostima Saint Tropez, Antibes, Cannes i Nice, oduševljava svojim plažama i restoranima. Uvale, koje nisu pretrpane sredinom ljeta, lako se mogu posjetiti pomoću gumenjaka. Od Azurne obale, postoji i dobra prilika za putovanje brodom do Korzike - područje za jedrenje s vlastitim karakterom.

Preporuke za odmor u Francuskoj

Divite se francuskim obalama!

Francuzi znaju uživati u životu – pokušajte i Vi i uživajte u kulturnoj i povijesnoj raznolikosti zemlje, raznolikom krajoliku uz obalu i francuskom načinu života, što uključuje svježu ribu, školjke i rakove, kao i lokalno vino u svim regijama. Ovo svakako uključuje svježe bagete umočene u maslinovo ulje s rafiniranom morskom soli Mediterana.

Oni koji plove u Francuskoj naći će sve što im je potrebno, ne samo u marinama, već i dobru infrastrukturu u supermarketima i lokalnim tržištima. Ručajte zajedno s prijateljima i obitelji na brodu ili u jednom od bezbrojnih restorana koji se nalaze na pristaništu svake marine i gradske luke.Jedriličarske i brodske rute u Francuskoj

Stopama Jacquesa Cartiera

Francuzi vole provoditi vikende ili praznike na vodi - bilo sa jedrilicom ili motornom jahtom, udobnom kućicom na splavi ili sportskim kajakom. Jednako dobro opremljene su i brojne marine duž obale koje uz stotine vezova imaju i razvijenu servisnu mrežu. Sa znatno manje udobnosti, ali usred pulsirajućeg svakodnevnog života nalazite se u ponekad povijesnim gradskim lukama. Svatko tko putuje čamcem na rijekama i kanalima naći će priliku da priveže brod i istraži područje pješice ili biciklom. Osim sjeverne Bretanje, koja zbog masovnog raspona plime nije pogodno područje za početnike, mornari diljem Francuske pronalaze dobre uvjete za plovidbu morem. Ponekad vrlo olujni mediteranski vjetar Mistral ne treba podcjenjivati!

Vremenski uvjeti u Francuskoj

Klima, vjetar i vrijeme na obali Francuske

Klimatske razlike su ekstremne između sjeverne obale Francuske, zapadne obale Atlantika i mediteranske obale. Na sjeveroistoku prevladava kontinentalna klima, pa su ljeta relativno topla, dok je zima prilično kišovita i hladna. Na zapadu prevladava umjereno maritimna klima. U mediteranskim regijama može biti jako vruće u ljetnim mjesecima, ali zime su ugodno blage, popraćene jakim kišama. Dolazeći iz doline Rone, maestral može biti vrlo silovit u mediteranskoj regiji. U tren oka magično stvori zavodljivu pjenu na plavom mediteranskom moru.

Temperatura zraka i vode na prvi pogled (npr. Marseille)

Siječanj: zrak 10,7 ° - voda 13 °

Veljača: zrak 12,1 ° - voda 13 °

Ožujak: zrak 14,7 ° - voda 13 °

Travanj: zrak 17,8 ° - voda 13 °

Svibanj: zrak 21.9 ° - voda 15 °

Lipanj: zrak 25,8 ° - voda 18 °

Srpanj: zrak 29 ° - voda 22 °

Kolovoz: zrak 28,4 ° - voda 21 °

Rujan: zrak 25,2 ° - voda 20 °

Listopad: zrak 20,5 ° - voda 19 °

Studeni: 14,6 ° - voda 16 °

Prosinac: 11,2 ° - voda 14 °

EIS Insurance Emergensea MMK Booking MMK Booking Nausys Pantaenius Schomacker
Social Media:
Facebook Instagram