12.000 dostupno za bukiranje
osobni savjetnik kod izbora
lokacije širom svijeta

Traženje

Kanarski otoci

Područje za jedrenje u Europi tijekom cijele godine

Sedam glavnih otoka i šest manjih otoka čine arhipelag Kanarskih otoka zapadno od afričke obale. Blaga, suptropska klima čini otoke Španjolske popularnim odredištem za vodene sportove tijekom cijele godine. Vulkansko podrijetlo ovih otoka odgovorno je za jedinstveni krajolik i divlju floru i faunu.Kanarski otoci raj za jedrenje

 • Tenerife
 • Fuerteventura
 • Gran Canaria
 • Lanzarote
 • La Palma
 • La Gomera
 • El Hierro
Kanarski otoci

Glavni otok Gran Canaria postao je imenom cijelog arhipelaga. Posebno na ulicama glavnog grada otoka Las Palmasa, na velikoj gradskoj plaži Las Canteras i na dugoj šetnici uz plažu susreću se mladi i stari. Uz ovu šetnicu uz plažu nalaze se brojni lijepi kafići i restorani koji vas pozivaju da se zadržite. Gradska luka je jedna od najvećih u Atlantiku i oblikuje gradski pejzaž na mnogim mjestima. Službeni jezik cijelog arhipelaga, koji je politički povezan sa Španjolskom, geografski prema Africi i biogeografski prema Mikroneziji, je španjolski. Oko 70 posto bruto domaćeg proizvoda generira se u turizmu.

 • Glavni grad: Las Palmas
 • Površina: cca 7.500 km²
 • Praznik: 30. svibnja
 • Zračne luke: Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife, La Gomera i El Hierro
 • Valuta: Euro
 • Stanovnici: oko 2,1 milijun (2016)
 • Pozivni broj: 0034

Posebnosti Kanarskih otoka

Fantastičan odmor na Kanarskim otocima na jahti

Najlakši način da dođete do Kanarskih otoka iz Austrije i Njemačke je s avionom. Veliki broj charter tvrtki nudi jeftine izravne letove, posebno na Gran Canaria, Tenerife i Lanzarote. Također, možete automobilom putovati i presjedati dalje na trajekt. Osim glavnog otoka Gran Canaria, pažnju privlači najveći otok Tenerife sa plažama, liticama i impresivnim planinskim lancima. U unutrašnjosti je najviša planina u Španjolskoj, Pico del Teide sa svojim spektakularnim vulkanskim kraterima. Povijesni Santa Cruz de Tenerife, koji zajedno s Las Palmasom oblikuje otočnu prijestolnicu, privlači šetnjom i razgledavanjem. Raj za kupanje je  otok Fuerteventura, u čijem ravnom pejzažu dominiraju kilometrima duge bijele pješčane plaže. Smješten je u neposrednoj blizini afričke obale, otok je jedno od glavnih mjesta za  kitere i surfere.  Lanzarote nudi svojim posjetiteljima potpuno drugačiju sliku. Ovaj otok vulkanskog podrijetla s prekrasnim kraterima koji očaravaju prije svega zanimljivim optičkim kontrastom između crnih stijena od lave i jasena, bijelih kuća i plavog mora. Romantične plaže, mnoštvo prirode i tradicionalni mirisi čekaju posjetitelje na tri mala Kanarska otoka La Palma, La Gomera i El Hierro. Za razliku od četiri velika otoka Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura i Lanzarote, ovdje je mirno i opušteno. Iznad svega, slikoviti mali lučki gradići okruženi su Atlantskim oceanom te očaravaju svojim malim ulicama i šetalištima, koje karakterizira toplina sunca i povremeno jaki vjetrovi.

Preporuke za odmor na Kanarskim otocima

Naš savjet: tjedan dana na otoku

Ljepotu i raznolikost Kanarskih otoka ne može se doživjeti tijekom jednog tjedna godišnjeg odmora. Najbolji način da istražite Kanarsku rivijeru je dio po dio, otok po otok.

Kao najveći Kanarski otok, Tenerife ima najviše marina, a slijede ga Gran Canaria, Fuerteventura i Lanzarote. Ova tri "mala" Kanarska otoka možete istražiti s vlastitom charter jahtom. Oko otoka često puše nasilan vjetar tako da je prostor odličan za charter početnike. Zbog velikih valova postoji samo nekoliko sigurnih uvala za sidrenje, tako da se za noć uvijek mora rezervirati mjesto u jednoj od mnogih dobro opremljenih marina. Posebno u jesen se nalaze mnogi pomorci na otoku koji idu na duga putovanja te po mirnom vremenu skoknu preko Atlantika do Kariba. Slika regata i turista dominiraju u ovo doba godine u lukama, osobito u Gran Canariji, i daju atmosferi poseban šarm.Jedriličarske i brodske rute za Kanarske otoke

Tijekom cijele godine uz jamstvo vjetra!

Na Kanarskim otocima koji se nalaze na zapadnoj obali Afrike - na istoj zemljopisnoj širini kao Maroko, toplo je tijekom cijele godine. Otoci imaju koristi od visine azora. No, između niskog barometarskog tlaka nad Saharom i visokog tlaka zraka na Atlantskom oceanu često se stvara snažna sjeveroistočna struja, koja se očituje u oštrim naletima s jačinom do osam sila vjetra. Budući da se stanje s vjetrom stalno mijenja, može se dogoditi da ste ubrzo nakon što ste zakrpili jedra i stavili uljnu jaknu, već otplovili iz područja jakog vjetra i uplovili u zatišje. Tko voli jedriti u svakom aspektu, osjeća se da je na moru tek kada vjetar dočarava bijele kapljice na dubokom plavom moru i skoči u toplu vodu od 22 stupnja koja je na Kanarskim otocima tijekom cijele godine.

Uz malo sreće možete vidjeti i kitove i velike morske kornjače između otoka.

Vremenski uvjeti na Kanarskim otocima

Klima, vjetar i vrijeme na Kanarskim otocima

Kanarske otoke s ljubalju  zovu "Otoci vječnog proljeća".

Pasat određuje vrijeme otoka zapadno od afričke obale, što može jamčiti dobro vrijeme gotovo cijele godine s idealnim tropsko-oceanskim klimatskim uvjetima. Dok su ljetni mjeseci vrući, zimski mjeseci su idealni za kontinentalne Europljane da posjete Kanarske otoke. Puno sunca i gotovo uvijek (hladni) vjetar odnosi zimsku depresiju!

Ipak, postoje male klimatske razlike između sjevernih i južnih otoka: sjever je izložen vjetru što statistički znači više oblaka i oborina nego na južnim otocima.

Temperatura zraka i vode na prvi pogled

Siječanj: zrak 20 ° - voda 19 °

Veljača: zrak 21 ° - voda 18 °

Ožujak: zrak 22 ° - voda 18 °

Travanj: zrak 23 ° - voda 18 °

Svibanj: zrak 24 ° - voda 19 °

Lipanj: zrak 26 ° - voda 20 °

Srpanj: zrak 28 ° - voda 21 °

Kolovoz: zrak 29 ° - voda 22 °

Rujan: zrak 28 ° - voda 23 °

Listopad: zrak 27 ° - voda 22 °

Studeni: 23 ° - voda 21 °

Prosinac: 21 ° - voda 20 °

EIS Insurance Emergensea MMK Booking MMK Booking Nausys Pantaenius Schomacker
Social Media:
Facebook Instagram