12.000 dostupno za bukiranje
osobni savjetnik kod izbora
lokacije širom svijeta

Traženje

Jedrilice

Klasične, sportske i elegantne

Klasična jedrilica je popularna kod gotovo svih.

Pogodna je za iskusne sportske jedriličare, ali i za početnike koji prvi put jedre na moru.

Za ljude s malo nautičkog predznanja mnogi se oblici brodova nazivaju jedrilicama. Međutim, strogo govoreći, pod ovu definiciju spadaju samo brodovi sa jednim trupom. Od ostalih oblika brodova razlikuju se, između ostalog, kobilicom koja ima balast. Jedrilica je duljine od 7 do 18 metara. Međutim, postoje i dulji modeli - najduže jedrilice na svijetu dugačke su i do 90 metara!

Posebnost jedrilice je stabilnost. Jedrilice se gotovo nikad ne prevrću. Čak i ako se prevrnu, uvijek se ponovno uspravljaju. To je zato što je središte gravitacije odabrano vrlo nisko.

Jedrilice imaju različite vrste kobilica. Moderni modeli opremljeni su kraćom kobilicom. Na nju je pričvršćena dodatna kobilica kako bi se dobila još jedna težina. U odnosu na to, klasična jedrilica je obično opremljena dugom kobilicom, koja u nekim slučajevima pokriva i do tri četvrtine dužine jahte.

Jedrilice se također razlikuju prema broju jarbola i jedara. Većina brodova opremljena je jednim jarbolom. Jedrilica s jednim jarbolom obično ima dva glavna jedra, koja se nazivaju glavno jedro i prednje jedro. U ovom slučaju govorimo o "slupu". Ako se koristi više od jednog jedra, jedrilica se naziva "kutter".

Za nekoga tko bi htio putovati oceanima na klasičan, autentičan i sportski način, jedrilica je prava stvar!

-> Pregledajte ponudu naših jedrilica ODMAH!

Ako imate bilo kakvih pitanja o jedrilicama, rado ćemo vas osobno savjetovati. Kliknite ovdje za naše kontakt podatke.

Jedrilice Jedrilice Jedrilice
EIS Insurance Emergensea MMK Booking MMK Booking Nausys Pantaenius Schomacker
Social Media:
Facebook Instagram